加拿大西安大略大学黄忆宁教授应邀来实验室作学术报告

来源:本站       责任编辑:郭影

应北京化工大学化工资源有效利用国家重点实验室郭影副教授的邀请,加拿大西安大略大学黄忆宁教授于8月10日上午到访我校并在无机楼107室为我校师生做了题为“Characterization of Metal-organic Frameworks: What can we learn from solid-state NMR?”的学术报告。重点实验室何静主任及其他老师和学生聆听了此次学术报告。

本次报告会议在郭影老师的主持下顺利开展,黄教授在本次报告中向大家展示了1H,13C,27Al,91Zr,129La等多核固体核磁、二维核磁技术对MOFs材料进行核磁表征方面的应用,会后黄教授与在座的师生进行了热情而友好的互动交流,并表示希望进一步与重点实验室开展相关的合作研究。

黄忆宁教授,博士,加拿大西安大略大学化学系主任、加拿大UWO华人教授协会主席。 B.Sc., M.Sc., Peking University; Ph.D., McGill University; NSERC PDF, University of British Columbia.Prof. Huang’ research is directed towards the investigations of various porous materials including zeolites, AlPO4 based molecular sieves, metal-organic framework (MOFs) and mesoporous materials as well as pillared lamellar solids, layered metal phosphates and transition metal dichalcogenides. Current efforts emphasize vibrational and, inparticular, solid-state NMR spectroscopy.